Byt batteri på din mobil

Enligt experter och analytiker var det iPhone XR som räddade Apples marknadsandelar förra året, när den var det billigaste alternativet bland nylanserade iPhones. Men när kommer egentligen prestandastrypningen till denna och iPhone XS? Det får du själv bestämma, när batteriet börjar bli sämre.

iphone I en artikel i MacWorld IDG går det att läsa att alla litiumjonbatterier åldras, och att lösningen på det stora problemet (med avseende på hållbarhet) är att sänka den maximala effekten för processorer hos telefoner med dåliga batterier. Detta har dock blivit starkt ifrågasatt och Apple har fått bita i det sura äpplet genom att stänga av funktionen så att telefonen har kvar sin maximala prestanda – och lova att vara mer transparenta i framtiden, gällande inställningar i operativsystemet IOS. Men det finns andra sätt att handskas med ett segt batteri, som det skrivs om här i en artikel i The Verge.com.

Så kan du hantera ett långsamt mobilbatteri

  • Inte alla iPhone XR och iPhone XS kommer att få processorerna strypta och nedsaktade.
  • De telefoner som drabbas är de som har batterier vilka är slitna till en sån grad att de tappat kapacitet.
  • Apple kommer förmodligen låta användare själva bestämma om och när de vill stänga av funktionen som saktar ned telefonen, för att hjälpa batteriet på traven.
  • Byt ut ditt batteri utan att byta telefonen, när det börjar krångla. Så tjänar du tid, får upp prestandan och sparar på miljön.

Som tur är går det att förlänga livet på en mobil, trots att batteriet börjar sjunga på sista versen. Bland annat så kan Appfix kan laga din mobil, genom batteribyte och andra reparationer. Det gör att du slipper sakta ned prestandan på telefonen när batteriet tappat kapacitet.

Inga mer romerska siffror från Apple

Nu har det kommit nya mobiler från Apple, och de romerska siffrorna är borta. I Mobil.se skrivs det om hur uppföljaren till iPhone Xs i stället är iPhone 11 (Pro och Max). Designen är litet annorlunda med fler kameralinser och en bredare vidvinkel och större bländaröppning på Pro-modellerna av mobilerna. Men annars är standardkameran som den kamera vi såg i förra årets telefoner. Däremot sägs bildbehandlingen vara bättre och mer avancerad än tidigare, och bildkvaliteten vara bättre – särskilt i nattläget som tidigare varit kritiserat.