Chansen att göra mobilen personlig

Det finns många sätt idag att göra tekniska produkter och funktioner personliga och anpassade efter just ens egna behov. En av de största anledningarna till att detta idag är möjligt, är att företagen har insett det stora behov som finns hos köparna att känna sig just personliga. Vi vill gärna tro att vi är unika, och lockas därför av produkter som får oss känna så. Därför letar vi bland annat efter egna Samsung mobilskal och fodral till våra Iphones, precis som mjukvaror där vi kan välja bort funktioner som vi inte använder i vardagen. Därför älskar vi att kunna ladda ner appar till våra smartphones.

En av de senaste tekniska funktionerna som mobiltelefonerna idag utrustas med är 4G teknik, även om tekniken i Sverige inte riktigt stöttar upp funktionen ännu.

”Telia, Tele2 och Telenor, men inte Tre, har dock tillstånd i ett av de aktuella banden, 1800 MHz-bandet. Och från den 1 januari 2013 får de använda 4G på 1800 MHz, men först krävs en omflyttning av gsm-trafiken som till stor del fyller bandet idag.

Med moderna basstationer som innehåller både gsm, 3G och 4G, är det i och för sig ingen omöjlighet, och operatörernas stora intresse vid en auktion i oktober 2011 tyder på att de förbereder en satsning på den attraktiva 4G-tekniken där.”

Tekniken öppnar upp nya dörrar

Alla tekniska produkter behöver också tekniska lösningar som stöttar dem. Funktionen med 4G i mobilen behöver också ha ett fungerande 4G-nät som stöttar upp det.  Men hur får då sådan teknik oss att känna oss personliga och som unika individer? I detta fall är det förmodligen inte så mycket den tekniska lösningen i sig utan snarare vad vi kan göra med den, som får oss att vilja köpa redan idag.