Dagens teknikunder

Dagens häftiga teknik med många nya möjligheter har gjort saker och ting som förr varit omöjligt att genomföra, möjligt idag. Egentligen är det inte konstigt alls att teknik går framåt, eftersom det forskas mycket och nya lösningar kommer fram. Men ingen hade väl kunnat ana att det på mindre än tio år skulle gå så fort och hända så mycket. Många minns väl på 1990-talet då mobiltelefonen blev allt mer vanlig, hur lite man egentligen kunde göra med den, mot vad man kan göra idag. Samma sak med internet, som då ansågs vara en fluga, medan det idag är något som hela jordens befolkning använder dagligen som arbetsredskap i att söka fakta och arbeta med. Det går helt enkelt inte att svara ”jag jobbar med data” eftersom det inte är ett enda yrke – utan hundratals!

I vilket fall finns det idag många olika plattformar för teknik såsom internet, sociala medier, mobiltelefoni med både smartphones, touchscreen och appar. Teknik idag är också byggd för att vara enkel att förstå och det ska inte behöva krävas stora rum eller ens plats på ett bord för att man ska kunna använda det. Som exempelvis att man kan spara alla sina dokument på en dator på usb-minnen, istället för att behöva bränna de på CD-skivor, lägga över de på disketter och liknande. Man kan också bygga upp servrar som inte behöver vara särskilt stora, liksom att de modem som tillverkas idag är gjorda för att inte ta plats och inte vara för tunga. Tack vare den stora utvecklingen av datorer är det mycket mer som sköts via dessa idag. Även våra egna vanor att läsa böcker, tidningar och se på TV har också förändrats och har istället hamnat på datorerna.

Man kan sammanfattningsvis säga att tekniken verkligen har revolutionerats ordentligt. Ingen kunde väl tro att du ens skulle kunna skicka sms från din egen dator när man knappt kunde SMS:a med en telefon år 1997!? Nej, det som har hänt är mycket bra och troligen lär utvecklingen bara skena iväg. Tack vare teknikrevolutionen slipper man…

  • … bära på sig tunga telefoner, datorer osv.
  • … att behöva spela in tv-program, nu när man kan se de på olika play-funktioner på nätet istället.
  • … köpa musik och film, då man kan beställa på nätet istället.
  • … tänka på telefonräkningen när man vill prata, då man kan använda sig av chattfunktioner och smartare mobilabonnemang istället.