Den nya handeln kräver webshop

Cityhandeln må förändras men ändå tycks svenskarna shoppa allt mer, inte minst under kalla somrar. De företag som har fysiska butiker gör gott i att kombinera dessa med online-versioner och webshop för att kunna stå sig i utvecklingen.

Shopping onlieMindre företag behöver oftast mer än några andra spara tid och öka sin försäljning utan att för den delen tumma på effektiviteten. Sitoo har ett specialanpassat kassaregister för detaljhandelsbutiker som gör att din verksamhet på ett sömlöst sätt förenkla handel både fysiskt och digitalt. Dessutom kan du göra allt via en vanlig iPad eller iPhone, något som gör att du drar bort kostnader för hårdvara.

Det är extra viktigt att ha ett system som fungerar både i en verklig butik och på nätet, detta eftersom vi handlar allt mer av våra varor på nätet i och med e-handelns ootroliga framväxt. I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur ökningen av detaljhandelns omsättning i landets olika stadskärnor bromsar in, detta just på grund av näthandelns allt större andel. Det krävs med andra ord nya strategier för att hålla sig på banan som butik, det är ett måste att synas online för att få behålla sin tillväxt, sin försäljning och framförallt sina kunder.

Shoppandet går upp när sommaren är kall

I en artikel i Affärsvärlden går det att läsa om hur detaljhandeln var starkare än väntat denna sommar. Detta enligt statistik från SCB och HUI Research. Man tror att det kan ha berott, i alla fall delvis, på det kalla sommarvädret. Folk letade sig in i butiker och gallerior i stället för till stranden och bad. De branscher som kan sägas vara hemrelaterade noterade särskilt en uppgång i sin tillväxttakt, mer än vad som kan sägas om den övriga handeln.

Brittisk handel bättre än väntat trots oroligt med Brexit

I en annan tidning, nämligen Dagens Industri, går det att läsa sig till att den brittiska detaljhandelns försäljning även den blev starkare än vad man kunnat tro, med Brexit i luften och allt. Textilier, kläder och skor samt bensin ökade under sommaren i jämförelse med året innan. Kanske även det beroende på det lite kyligare sommarvädret.