Digitalt vs. traditionellt

De flesta av oss har nog upplevt paniken som sätter in om batteriet på vår Smartphone dör eller om datorn kraschar. Helt plötsligt känner vi oss handikappade och kan inte få kontakt med omvärlden. Ja det är klart vi kan men känslan av att inte vara uppkopplad, i ständig kontakt med resten av världen, är skrämmande för många idag. Att det har gått så långt kan man tycka är skrämmande i sig. Eller bara häftigt.
Anslagstavla

Smarta lösningar

Idag har vi lärt oss vikten av att ha backup på alla data. De flesta ser till att ha bilder, texter och andra filer sparade, inte endast på datorn utan även på en extern hårddisk eller en annan dator också. Ingen vill väl riskera att förlora oersättlig information eller annat som betyder mycket för vårt arbete eller för oss själva. Både på arbetsplatser och i hemmet är vi idag helt klart beroende av att tekniken fungerar som den ska. Idag är i princip alla våra arbetsverktyg digitaliserade eller elektroniska.

Trots att vi idag antagligen ”inte skulle klara oss” utan alla våra digitala och tekniska hjälpmedel så finns det fortfarande en hel del klassiska verktyg som enligt många fungerar bättre än de digitala motsvarigheterna. Exempel på dessa är till exempel anslagstavlor och anteckningsblock. Även då man självklart kan skriva listor i telefonen eller på datorn också så upplever många att det är skönare att ha en fysisk lista framför sig där man kan bocka av punkterna manuellt. Beställ en anslagstavla från Kontorsgiganten och sätt upp på arbetsplatsen. Här är det perfekt att sätta upp inbjudningar till föreläsningar, internutbildningar och annan viktig information.