Emojisarna tar över vårt sätt att kommunicera

Tack vare våra smarta telefoner och den tekniska utvecklingen så har vi människor fått ett helt annat sätt att kommunicera på. Nu handlar det om att vi ska visa och säga vad vi tycker och tänker och på snabbast tid utan missförstånd. Då gör vi det genom symboler istället för ord. 

14492861-- (1)Ja, tack vare den digitala utvecklingen har vi människor fått ett helt annat sätt att se på kommunikation samt att även kommunicera. Nu skriker våra kroppar efter billiga batteriladdare som kan ge kraft åt våra telefoner, för mardrömmen vore om de stängdes av och allt bara blev svart. I takt med att vi alla bär runt på en smartphone som vi nästan värderar lika högt som vår bästa vän samt att den digitala utvecklingen blivit otroligt mycket bättre och snabbare så har vi även fått ett helt nytt sätt att kommunicera på. Nämligen med symboler istället för med text. Att kommunicera med symboler ger oss fler möjligheter samt att man kan kommunicera mer universell. Om detta skriver svd och menar på att det kan kännas fjuttigt vid första anblick, men att när man sedan går in mer på djupet så märker man verkligen vilken skatt som dessa emojis besitter.

Den logiska utvecklingen

Vad man kan se är att emojis inte är något nytt påfund som kommit det senaste åren utan så länge man haft en mobil som kan skriva textmeddelanden så kan man även haft symboler. Det är dessa symboler som sedan utvecklats till att bli dagens emojis som så otroligt många människor använder så flitigt att de nu förändrat vårt sätt att kommunicera. Vi behöver en symbol för att det inte ska bli missförstånd längre över vad någon menar, samt att symbolerna även har tagit sig in i medievärlden där företagen kommunicerar med sina kunder genom dessa symboler. Allt för att prata samma språk.

De nya symbolerna

Människan suktar även konstant efter nya symboler och ständigt kan vi vänta på uppdateringar. Nu skriver tidningen Nyheter24 om att det kommer att komma 74 nya symboler. Dock kommer man att få vänta på dessa nya symboler till september då de kommer att släppas med den nya iOS 10 uppdateringen. Om man redan nu känner att man inte riktigt vet vad de olika symbolerna betyder finns det även en emojipedia där man kan få all information man kan tänkas behöva för att använda symbolerna på rätt sätt.

Emojitatueringar

Nej, man använder inte bara emojis när det kommer till sms, nu väljer allt fler även att pryda sina kroppar med dessa symboler och här kommer några populära.

  • Kanske vill du ha bajskorven på rumpan?
  • Vissa väljer att tatuera in chokladkakan, kanske för att man ska ha mod att stå emot begäret?
  • de allra flesta väljer ansikterna som får symbolisera olika känslor.
  • Är man vegetarian kanske man ska fundera på att välja någon grönsak att tatuera in
  • Eller varför inte ett djur. En val är ju oerhört populärt just nu.

Emojisarna är här för att stanna och vi kommer bara att se allt mer av dem framöver, så kanske borde vi fokusera lite mer på det skrivna ordet så vi människor inte tappar det helt?