Lättare att köpa bildelar

Idag är det lättare än någonsin att handla delar till sin bil. Tack vare att både internet utvecklats i sådan snabbt takt, i kombination med att smartare mobiltelefoner skapats har gjort att man handlar snabbare och säkrare än någonsin. Har man en så kallad Smartphone kan man väldigt enkelt ladda ned olika appar för att kunna gå ut på internet, söka information eller att skanna av koder som leder en direkt till rätt hemsida. På bara några år har revolutionen blivit riktigt stor och det fortsätter att utvecklas.

Det finns många sätt att beställa hem delar till sin bil. De enklaste sätten är att gå ut på internet och därigenom handla, eller att leta upp en reklamaffisch med en särskild kod som ens mobiltelefon kan läsa av (om man t.ex. har appen QR Reader eller liknande) som direkt leder en till rätt sajt. Det är på så sätt det blir betydligt enklare att man kan handla från nätet.

Köp rätt direkt

När man är inne på nätet och handlar sina bildelar kan man på en gång se över om man har tillräckligt med däck hemma. Det kan därför annars vara läge att köpa nya vinterdäck eller sommardäck beroende på vilken säsong det är. Att ha tillräckligt med däck hemma är viktigt, då man kan behöva laga däck ibland och dessutom måste byta däck när det är vinter respektive sommar ute. Det är oerhört viktigt eftersom det är lag på att ha rätt typ av däck beroende på årstid, särskilt då reglerna för vinter- och dubbdäck förändrades år 2009.

Som tidigare rapporterats kortas också tiden som dubbdäck är tillåtna med två veckor. I fortsättningen råder dubbdäcksförbud mellan den 16 april och den 30 september. Tidigare inträdde förbudet först den 1 maj.