Mobila telefonväxlar

När mobiltelefonen såg sitt ljus för första gången hade den en enda funktion och det var att man skulle kunna ringa och prata telefon från vart man än befann sig.

 

Idag däremot kan man använda telefonen till massa andra saker och många företag väljer till och med att använda mobila telefonväxlar framför att ha växeln via de traditionella markbundna näten.

Idag äger nästan varenda person en mobiltelefon och vi använder våra smartphones dagligen. Somliga kanske tror att vi främst använder telefonen för privat bruk men sanningen är att vi också använder mobiltelefoner i vårt arbete. Det vanligaste användningsområdet i arbetslivet är för att enkelt kunna hålla telefonkonferenser och för att kunna kommunicera med både kollegor och kunder under arbetstid utan att själv behöva stå för notan. Sålunda har de flesta svenska företagen fått upp ögonen för de mobila systemen eftersom dessa ger de anställda mer rörlighet och tillåter en högre grad av kommunikation. Dessutom har man medhjälp av teknikens framfart även lyckats att skapa mobila telefoniväxlar vilket även underlättar för dem som arbetar som telefonister då även deras rörlighet förbättras och i förlängningen deras arbetsmiljö.

Populäraste telefonen

Den största aktören på marknaden är Apple och Apples telefon iPhone är den telefon som ägs av mer än 200 miljoner människor världen över och dessa personer väntar spänt på Apples nästa kreationer.

”Apple har en tradition av att lansera sina Iphone-telefoner på hösten, och den trenden kommer av allt att döma hålla i sig. Enligt källor till Macrumors kommer ”Iphone 6” att presenteras under den första eller andra veckan i september, och telefonerna beräknas finnas i handeln någon vecka senare.” läs mer.