Panta din smartphone

Snart är mobilen allt du behöver” är rubriken i en artikel som du kan läsa här. I artikeln skriver man om det faktum att man snart kan glömma allt som heter kreditkort, busskort, passerkort och nyckelknippan – eftersom allt du kommer att behöva kommer att finnas i mobilen. Och det är verkligen en sanningens ord. Den digitala utvecklingen går nu snabbt framåt, och våra smartphones gör att vi ständigt är kontaktbara. Det är med mobilen vi ringer och kollar mejl, vi skickar pengar till varandra via swish och kollar vår kalender på mobilen snarare än att kolla i en fysisk almanacka. Numera är det till och med möjligt att betala i affären med sin mobiltelefon, någonting allt fler också gör (läs mer här). Det är spännande, mycket spännande.

Detta leder dock också till att konsumtionen av mobiler ökar hela tiden. Vi vill ständigt ha det senaste och när en ny modell av ens favorit mobil kommer är det många som byter direkt. Snart kommer den nya iPhone 6 och trots att det bara är något år sedan iPhone 5 kom är det helt klart många som kommer att byta. En fråga är bara vad man kommer att göra med de gamla mobiltelefonerna när man ständigt köper nya? Det finns faktiskt möjlighet att panta mobilen, vilket är bra för både miljö och ens egna plånbok. Kolla in hur du kan sälja mobilen med pantaluren.se om det är någonting som kan vara passande för dig.

Att panta sin mobil är någonting man kunnat göra sedan några år tillbaka. Detta efter att riksdagen lyfta det faktum att mobiltelefoner blivit en förbrukningsvara, och man vill värna om miljön. I samband med detta lyftes även möjligheten att panta sprayburkar, glödlampor och datorspel.