Satsa på en teknikkonsult

För att vårt tekniksamhälle ska fortsätta utvecklas och drivas framåt så krävs det att vi har konsulter som arbetar med tekniken. Sedan tekniken utvecklats och förnyas så har självfallet teknikkonsulterna ökat som yrkesgrupp. Idag är det vanligt att ett helt bolag består av teknikkonsulter och är inriktade på att jobba med andra företags teknikuppdrag. Konceptet är att man genom bemanning hyr ut sin personal för olika tjänster inom teknikbranschen. Den ökade tillväxten har gjort att fler konsult- och bemanningsföretag har dykt upp och gjort branschen mer konkurrenskraftig, såhär säger Eva Nygren:

Självklart får tillväxten inte ske på bekostnad av lönsamheten. Eva Rejlers har betonat att det är viktigt att höja marginalerna i en ytterst konkurrensutsatt bransch. Priset för att anlita teknikkonsulter måste helt enkelt upp. – Snittpriset för specialister är 1000 kronor i timmen. Det är väldigt låga timarvoden för en kvalificerad tjänst, sade hon till tidningen Veckans Affärer i våras.”

Olika sätt att få hjälp med tekniken

Eftersom det finns många olika konsultföretag idag och det kan vara svårt att välja vilka som kommer att funka bäst som inhyrd i just ert företag. En idé är att anlita Ryskaposten.se att placera en av deras duktiga konsulter på jobbet, en rekryterare med fingertoppskänsla kan vara att föredra även vid en inhyrning av personal. Med en professionell rekryterare så lämnar man över det största ansvaret till bemanningsföretaget som i sin tur följer era riktlinjer och låter er få ta del av processen. Den sortens rekrytering är självklart användbart på alla yrkesmän som skall hyras in.