Slutar med sociala medier

En allt större del av våra liv lägger vi på sociala medier. Att synas i dem, att prata med folk genom dem och att bli populära på nätet blir viktigare. På grund av att många lägger så mycket tid på sociala medier har ett antal personer bestämt sig för att sätta stopp.

11902228--

Ett tidigare inlägg som vi skrivit handlar om att sociala medier tar över allt mer av vår kontakt och kommunikation med varandra.

”Sociala medier har ersatt de fysiska mötesforum som vi tidigare använt. Vi kommunicerar samtidigt på sociala medier som Facebook som vi träffar någon i real person.” Läs mer.

Visst finns det en massa fördelar med detta och vi kan nu prata med folk på andra sidan jordklotet hur lätt som helst. Men för många tar sociala medier över och upptar livet på ett extremt sätt. Istället för att vi lever våra liv i den riktiga världen, börjar vi leva våra liv på nätet. På grund av att vi lägger allt mer tid på sociala medier är det många som gått i mot detta och har börjat distansera sig själva från de sociala medierna för att verkligen kunna börja leva på riktigt. En utav dessa personer är en oerhört känd Instagram-profil som Aftonbladet skriver om.

Har lagt ner sitt konto

I artikeln kan man läsa att profilen under hela sin tonårstid har varit besatt och beroende av sociala medier. All sin vakna tid har hon lagt på att bli accepterad i sociala medier och att se så bra ut som möjligt på de foton och klipp som hon lagt upp där. Hon inser nu dock att hon inte kan fortsätta och har därför raderat alla sina konton på sociala medier, för att helt ägna sig åt att leva sitt liv istället.