Smarta skydd

I dagens inlägg tittar vi närmare på företag som jobbat fram en touchsensor som nu i dagarna har blivit till ett samarbete med Huawei. Vi ser också till hur du kan och bör skydda din mobil, som är känsligare än man kanske kan tro.

I dag kan vi i Dagens Industri läsa att i Huaweis ny androida smartphone Maimang 4 har en fingerprint-sensor integrerats. Detta är den första i sitt slag med just touchsensor och företaget bakom fingeravtryckssensorn har fått sina aktievärden uppåt med hela nio procent. Huawei som är den tredje största smartphonetillverkaren i världen har alltså gjort ett strategiskt drag med denna lansering, och roligt givetvis att företaget de väljer att samarbete med är svenskt.

Ja i DN kan vi vidare läsa att nästan alla elvaåringar i Sverige äger en Iphone. Som barn är man dock ofta lite mindre försiktig med sina saker, eller rättare sagt man tappar lätt sin mobil och skadar den kanske oftare vid lek och spel. Det finns dock skydd och tillbehör som gör att mobilen inte lika lätt får sprickor eller skadas. Vi har allt för din mobiltelefon online på Phonelife.se och det är bara att titta in och se vad som kan behövas för att mobilen ska dels bli mer personlig men också skyddad på ett helt annat sätt.

Tur i oturen

Trasig skärm iphoneEn som har haft en del otur med sin mobiltelefon är Jakob Grünberg som intervjuas i GP. Hans nya smartphone slocknade efter bara tre veckor men ändå så vägrades han hjälp av det säljande företaget, detta beroende på att mobilen hade yttre skador, inuti. Enligt konsumentköplagen är det faktiskt upp till säljaren att bevisa att kunden har orsakat felet, det man bör tänka på som konsument är dock att det är väldigt svårt att ibland kunna motbevisa säljaren. Till slut fick dock nämnda person en ny mobil utan extra kostnad, så det löste sig bra ändå. Det kan vara väl värt att tänka på att en telefon så som en smartphone faktiskt är en liten dator som just måste tas hand om för sin känslighets skull. Sedan är vissa mobiler måhända mer ömtåliga än andra.