Spara pengar på abonnemang

De flesta av oss äger i dag en mobiltelefon och för att kunna ringa och surfa krävs ett abonnemang. Många är dock dåliga på att jämföra olika abonnemang för att få det bästa priset och betalar därför mycket mer än vad de egentligen behöver.

affärskvinna-mobil

Den som verkligen jämför och kollar upp olika mobilabonnemang kan tjäna tusenlappar, skriver Expressen. Det är nämligen enorma prisskillnader på mobiltelefonabonnemangen mellan olika operatörer. Många kunder har inte så bra koll på vad de faktiskt betalar för när det kommer till abonnemang och de flesta vet inte att det finns mycket pengar att spara. Ett fel som många gör när det kommer till mobilabonnemangen är att de rutinmässigt stannar kvar hos en operatör, trots att de ofta tjänar på att byta. För att undvika att man gör detta kan ett tips vara att börja se på sina abonnemang som man gör med sina elavtal. Man måste alltså se över dem hela tiden för att på så sätt spara pengar.

Försöker sälja abonnemang

Driver man ett företag där alla anställda har jobbtelefoner är det minst lika viktigt att man har koll på abonnemangen och att man ser till att man har det mest kostnadseffektiva alternativet. Har man för dålig koll på marknaden kan man faktiskt som företagare ta hjälp av ett annat företag för att hitta de mobila abonnemang som är allra bäst. Ett exempel på ett sådant här företag som kan hjälpa till med det är noll7noll.se. Att ta hjälp av ett sådant här företag är inte bara bra för att få det bästa abonnemanget. Det är också bra för att man slipper bli lurad av en massa påflugna telefonförsäljare som försöker sälja abonnemang. I Svenska Dagbladet kan man läsa att det är rätt vanligt att konsumenter bli lurade till att köpa mobilabonnemang av telefonförsäljare. Till och med kan det vara så att de försöker lura på en fler än ett abonnemang och har man inte så bra koll är det lätt att hamna där. Då är det superbra om man har ett företag med koll i ryggen som man kan hänvisa till när den säljsugne telefonförsäljaren ringer och vill att man ska teckna en massa nya onödiga abonnemang.

Google nya på marknaden android-mobil

När man ska teckna ett abonnemang kan ett annat tips vara att utnyttja det faktum att det finns så många olika aktörer på marknaden. Tycker man att en aktör säljer sitt abonnemang lite för dyrt, är det bara att gå vidare till nästa och hoppas på att man får ett bättre erbjudande där. Och det finns alltid nya uppstickare som är beredda på sälja sitt abonnemang till ett lite billigare pris för att få en fot in på marknaden. Ett företag som nyligen lanserat ett eget abonnemang är Google. Abonnemanget heter Google Fi och än så länge fungerar det bara i USA, men kommer förhoppningsvis till den europeiska marknaden snart. På mobil.se kan man läsa att abonnemanget kommer att vara billigare än hos många konkurrenter och att det kommer erbjuda täckning i enormt många länder.