Starta en e-butik

E-handeln bara växer och fler och fler vill öppna en webbshop. Står man inför att starta en butik på nätet kan man behöva några tips och råd för att komma igång och göra sitt företag så framgångsrikt som möjligt.

I en artikel på Göteborgs-Posten kan man läsa om att e-handeln väntas slå nya rekord när årets julhandel drar igång. Den förväntade ruschen har lett till att man anställer tusentals nya tillfälliga medarbetare på de företag som jobbar med att utföra leveranserna. Förra året ökade den svenska julhandeln på nätet kraftigt, och den bidrog till att e-handelsförsäljningen steg med hela 18 procent under årets sista kvartal. Vad man tror nu är att årets julhandel kommer att sätta nya rekord och en 25-procentig ökning är att vänta.

Tips vid starten

Det är alltså bra att starta en webbutik ett bra tag innan jul, så att den är redo inför julruschen. Det man kan börja med när man tänker starta en butik på nätet är att kontakta ett företag som kan bistå med en bra plattform. Ett exempel på ett företag som har riktigt bra tjänster för den som vill skapa en webbutik är http://www.starweb.se/. Några andra saker man bör tänka på när man ska starta en webbutik ger man tips om i Västerbottens-Kuriren.

  • Man bör räkna ordentligt på alla kostnader för de produkter man tänkt börja sälja. I beräkningen bör man ha med vad de kostar i inköp, kostnaden för att lagerhålla produkterna, kostnaden för att skicka till kund, marknadsföra och hur hög returgrad produkterna kommer att ha. Man bör även räkna på hur mycket det kostar att skriva produkttexter och ta bilder på produkterna, om det inte är så att leverantören redan har sådana.
  • Innan man startar igång sin webbutik fullt ut bör man testa vilka produkter som funkar. Ett misstag många gör i början är att de mest utgår från sig själva när de väljer produkter att köpa in.
  • Ett sista tips är att man bör lägga upp sina produkter på merförsäljningskanaler. Där ser man snabbt vad som funkar och kan på så sätt få igång sin försäljning.

Titta på andra som lyckats

Något som är bra att göra för e-handlare som är nya i branschen är att titta på de företag som varit med ett tag. Vad har de gjort för att lyckas och hur ser deras webbshop ut? Här kan man läsa om några riktigt smarta e-handelsidéer.