Två nya iphonemodeller

När en ny smartphone kan det ibland kännas som att hela världen stannar upp, och håller andan – innan de andas ut i form av lättnad eller förskräckelse. När Apple för två veckor sedan släppte information om de släpper inte bara en, utan faktiskt två, nya iPhones pirrade det nog till hos både tekniknördar och vanliga Svenssons. Apple är som alltid i framkant vad gäller mobiltelefoni och datorer, och de nya modellerna är lika intressanta som vanligt. Men vad är det för modeller vi erbjuds då? Jo, det handlar om en budgetvariant och en lite lyxigare. Iphone 5s är av guld och utrustad med fingertrycksavläsare, och som om det inte var nog så kommer den också med 64-bitars processor och ska vara dubbelt så snabb som iPhone 5. Det är verkligen en telefon i framkant, och intresset över att bli ägare av denna fantastiska telefon är stort. Redan nu har beställningar börjat göras, men man får nog vänta tills december innan man kan börja se mobilen på stan.

Den andra modellen iPhone 5c är en lågprismodell, som i jämförelse med iPhone 5s, inte är lika intressant. Vad man kan säga om den är att den fungerar lika bra som tidigare iPhone, är av samma modell som iPhone 5 (lite smalare och lite längre) men den är dock av plast och kan komma i olika färger.

För en vecka sedan släppte också iPhone sitt nya operativsystem IOS 7, vilket det har varit otroligt många åsikter kring. Många anser besviket att designen är mer lik Android än Apples klassiska, men utöver det verkar det vara uppskattat. Hur det kommer sig att designen förändrats så mycket kan vi bara spekulera i, men det känns helt klart onödigt. Det är väl lite som det gamla talesättet:

Why change a winning concept?